Elektromos vízforraló BPA nélkül Ottoni Fabbrica

Vajon odafigyelnek az egészségükre amikor zöld vagy gyümölcs teát isznak? Igaz, hogy ezt olvassuk mindenhol, és az is igaz, hogy a teák (bio ha lehet) elősegítik a testi és lelki egészség megőrzését. Viszont hallottak már a Biszfonel A-rol? Feltették-e már a kérdést, vajon az önök vízforralója valóban szövetségese az egészségüknek?

BPA : a rosszakaró barát

Ha már feltettem a kérdést, akkor gondolhatják, hogy a helyzet nem rózsás! Visszatérve a tárgyra, BPA, más néven Biszfonel A az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott kemikália, amiből évente hozzávetőlegesen 2,7 millió tonnát állítanak elő az egész világon. Legfőképpen műanyagok előállításához használjak fel. Értik már hova szeretnek kilyukadni? Az önök vízforralója műanyag? Erre azt válaszolnák, hogy üvegből, vagy rozsdamentes acélból van. Biztosan igy van, de megfigyelték-e már a víz forraló fedelét, vagy a mennyiség merőt? Ezek a részek gyakran műanyagból vannak.

A BPA magas hőmérséklet következtében bomlik és megfertőzi az ételt vagy ezesetben a vizet. Tehát az, hogy a vízforralónak egy kis része műanyagból van, elég ahhoz, hogy megfertőződjön a víz BPA-val.

 

Le BPA est un perturbateur endocrinien qui a des effets négatifs sur tout un tas de vos organes. Több információt ezen az oldalon olvashatnak: eletmodszer.com

Mikor eljut a tudatunkig ez a fajta probléma, akkor nyilvánvalónak tűnik, hogy meg akarjuk védeni magunkat ettől a káros fertőzéstől. Ennek köszönhetően, elkezdtem kutatni egy olyan vízforraló után, ami nem tartalmaz BPA-t, hogy nyugodt és tiszta legyen a tea szeánszom.

Vízforralóm BPA nélkül

Nem volt egyszerű, de sajnos kétségbe kell venni a BPA mentes hirdetéseket, ahogy már említettem, figyeljenek oda a kis műanyag részre ami a vízforraló belsőjében látható sok esetben. Ebben a kétséges helyzetben, menjenek el az áruházba, és győződjenek meg saját maguk, mert interneten nem biztos hogy jól fel van tüntetve a BPA-t tartalmazó rész a víz forralón. Az internetes kutatásom eredményeként csak egy darab terméket tudok önöknek bemutatni, ami kielégítette az igényemet: a BPA mentes víz forraló az Ottoni Fabbrica márkától.

Elektromos vízforraló BPA nélkül
Elektromos vízforraló BPA nélkül

BPA mentes vízforraló

Több fajta színből lehet válogatni. A választásom az Alice élégance d’Ottoni Fabbrica-ra esett. Nagyon szép retro stílus képvisel, 2400w-ot fogyaszt és 1.7 literes. 3 perc alatt tudja felmelegíteni az 1.7 literes mennyiségű vizet. Nem a piac leggyorsabb vízforralója, de ez nem probléma. A szép külsője kedvet ad arra, hogy büszkén mutogassuk másoknak. Vigyázni kell, nehogy megégessük magunkat, mivel a rozsdamentes fém jobban felmelegszik mint a műanyag, tehát vigyázzunk a gyerekekre. Robosztus hatást kelt. Olyan hangot hallottunk, amikor a vizet forraltuk, amitől elszoktunk. Látni a gőzt, ahogy kiszökik a csőrén, egy teljesen más élményt jelent számomra.

 

Ottoni Fabbrica vízforraló belseje

Nagyon tetszett az a tény is, hogy a vízforraló egy olasz családi vállalkozásnak a terméke. Az interneten megrendelt víz forraló nagyon gondosan be volt csomagolva a dobozába. A kézzel irt kis levelet örömmel olvastam el. Az alkatrészek Európából származnak, tehát az a benyomásom, hogy egy ésszerű gesztust tettem ebben a túl globalizált világban.

Elektromos vízforraló belseje
Elektromos vízforraló belseje

Most már megértették, hogy rajongoja vagyok az új elektromos rozsdamentes vízforralómnak, ami tényleg megóvja egészségemet. Sokat beszéltem! Itt az idő, hogy készítsek egy teát! 🙂

 

(Visited 1 491 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük